سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یار امام زمان (عج)

صفحه خانگی پارسی یار درباره

خدای مهربان

در هیاهوی زندگی دریافتم چه دویدن هایی که فقط پاهایم را از من گرفت در حالی که گویا ایستاده بودم

وچه غصه هایی که فقط باعث سپیدی مویم شد در حالیکه قصه ای کودکانه ای بیش نبود

دریافتم کسی هست که اگر بخواهد می شود واگر نه نمی شود به همین سادگی

کاش نمی دویدم ونه غصه غصه می خوردم فقط او را می خواندم.......

خدااااااااااااااااااااااااااااای مهربونم


شفاعت امامان

شفاعت من به کسانی که نماز را سبک می شمارند نمی رسد. امام صادق علیه السلام فرمایش امام علیه السلام نه یعنی اینکه کسانی که نماز نمی خوانند بلکه کسانی که به نمازشان اهمیت نمیدن ونماز را مثلاً در آخروقت می خوانند. ژس وقتی که شفاعت امام علیه السلام به کسانی که نماز می خوانند ولی آن را سبک می شمارند نمی رسد...وایی با حال کسانی که اصلاً نماز نمی خوانند این آدمها در روز قیامت می خواهند چکار کنند.... لطفاً مارا دعا کنیدکه هم نمازمون رابخوانیم هم بتوانیم آنرا دراول وقت بخوانیم


پیشوایان زمین

  • سوره مبارکه قصص
  • آیه شریفه 5
  • وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ

  • معنای آیه:

    ما خواستیم بر مستضعفان زمین منت نهیم ( نعمت دهیم) و آنان را پیشوایان و وارثان زمین قرار دهیم.

  • پیام آیه:

    پیامبر فرمودند: « ای سلمان آیا می خواهی جانشینان خودم را معرفی کنم؟ ..... سپس نام دوازده امام را بیان کردند.» سلمان گوید بسیار گریستم و مشتاق بودم که آنان را زیارت کنم. سپس پیامبر فرمودند: « با حضور آنان این آیه معنا پیدا می کند»


رحمت برای مؤمنان

  • سوره مبارکه نوح
  • آیه شریفه 28
  • رَبِّ اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ وَلِمَن دَخَلَ بَیْتِیَ مُؤْمِنًا وَلِلْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَلَا تَزِدِ الظَّالِمِینَ إِلَّا تَبَارًا

  • معنای آیه:

    پروردگارا، مرا و پدر و مادرم و افراد با ایمان، را که میهمان من شدند و همه ی مردان و زنان با ایمان را بیامرز و ظالمان را از بین ببر.

  • پیام آیه:

    مومن رحمت و مغفرت الهی را نه تنها برای خود بلکه برای پدر و مادر، اقوام و همه ی مردان و زنان مومن از درگاه خدا طلب می کند. درخواست رحمت برای مومنان و هلاکت برای ستمگران نشان از موضع گیری ما در جامعه دارد. که در برابر مومنان متواضع و برابر ظالمان استوار هستیم.


امامت

علی و اجابت .... داشتم به کلاس می رفتم ، دیدم وسط راهرو پره از تابلوهای رنگارنگی که روش فرازای خطبه غدیر نوشته شده . انگاری که واقعه غدیر خم داشت تکرار میشد .یکی با صدای بلند میگفت :حاضران به غائبان برسانند !

عید غدیر بر همه شیعیان جهان مبارک باد.

پیروی

  • سوره مبارکه نساء
  • آیه شریفه 59
  • یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ

  • معنای آیه:

    ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا و پیامبرش و صاحبان امر خود (جانشیان پیامبر) اطاعات و پیروی کنید.

  • پیام آیه:

    ابن عباس گوید: « پیامبر (ص) هنگام رفتن به تیوک، علی (ع) را در مدینه به جای خود نهاد و فرمود « انت منی بمنزله هارون من موسی» ؛ « یا علی، چنان که هارون جانشین موسی بود، تو جانشین من هستی» سپس آیه 59 سوره ی نساء نازل شد.


زمینه اندیشه

  • سوره مبارکه روم
  • آیه شریفه 8
  • أَوَلَمْ یَتَفَکَّرُوا فِی أَنفُسِهِمْ

  • معنای آیه:

    آیا آنان با خود نیندیشیدند که خداوند، آسمان ها و زمین و آن چه را میان آن دو است جز به حق و برای زمان معینی نیافریده است ؟ ( آری) اما بسیاری از مردم لقای پروردگارشان را منکرند.

  • پیام آیه:

    قرآن از یک سو ما به اندیشیدن دعوت می کند و از سوی دیگر به خاطر نیندیشیدن ما را سرزنش می کند. تفکر در آفرینش انسان و نیازهای او، تفکر در هماهنگی آسمان ها و زمین و توجه به این که همه چیز براساس نظم و قانون خاص خود حرکت می کند، راهی است به سوی کمال و معرفت.


استقامت

  • سوره مبارکه بقره
  • آیه شریفه 250
  • رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ

  • معنای آیه:

    پروردگارا، صبر و شکیبائی ما را زیاد، گام های ما را ثابت و استوار و ما را بر کافران پیروز فرما.

  • پیام آیه:

    کسانی می توانند در برابر ظالمان و کافران استوار باشند که قبل از آن در میدان جهاد اکبر خود را ساخته باشند و مقام « صبر» را دریافت نموده باشند. خداوند اراده نموده که مومنان را پیروز گرداند اما پیروزی بدون جهاد و مقاومت به دست نمی آید، مومنان مجاهد و صابر، پیروزی را از درگاه خداوند طلب می کنند.


امام هادی علیه السلام

سازندگی جامعه با خانواده:از امام هادی علیه السلام روایت شده است:إِنَّ اللَّهَ جَلَّ وَ عَزَّ جَعَلَ الصِّهْرَ مَأْلَفَةً لِلْقُلُوبِ وَ نِسْبَةَ الْمَنْسُوبِ أَوْشَجَ بِهِ الْأَرْحَامَ وَ جَعَلَهُ رَأْفَةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِلْعالِمِین‏ خداوند وصلت را مایه‏ ی الفت دل‏ها و پیوستگی نسبی قرار دادو [به واسطه‏ ی وصلت]، ریشه‏ های خویشاوندی را به هم پیوست



تولد امام هادی علیه السلام بر همه ی شیعیان وارادتمندان ایشان مبا

محدثی از اهالی بغداد و مردی متقی، صاحب زهد و ورع و عالمی برجسته در میان اصحاب بوده است. از ویژگی‌های دیگر او، نزدیکی و خویشاوندی با آل ابی طالب (ع) می‌‌باشد؛ زیرا پدرش قاسم بن اسحاق، امیر یمن و مردی جلیل‌القدر و مادرش ام حکیم، دختر قاسم بن محمد بن ابی‌بکر بود و قاسم بن اسحاق پسر خاله‌ی امام صادق (ع) و برادرزاده ابوهاشم، محمد بن جعفر بن قاسم، همسر فاطمه دختر امام رضا (ع) است.[1] .
ابوهاشم نزد اصحاب، شخصی کاملاً مورد اطمینان و ثقه بوده و منزلتی والا داشته و نزد اهل‌بیت (ع) نیز از احترام و جایگاهی خاص برخوردار بوده و توانسته طی عمر پر برکت خویش، امام رضا (ع) تا امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را درک و از همه‌ی آنان کسب فیض و حدیث روایت کند. این ارتباط با خاندان نبوت (ع) در او آن‌چنان ریشه داشته که حتی برخی از علما، مانند سید بن طاووس او را جزء وکلای خاص حضرت بقیة الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف) برشمرده‌اند و ابـن عیاش کتابی در اخبار ابوهاشم نوشته که مرحوم شیخ طبرسی در إعـلام الوری از آن نقل می‌کند.[2] . ابوهاشم به سبب دلباختگی و ارادت ویژه‌ای که به ائمه در دل داشت، از جانب آن بزرگواران نیز پیوسته مورد لطف و عنایت قرار می‌گرفت و از این‌رو، بین او و آن خاندان ارتباطی عمیق و نورانی برقرار بود. در همین زمینه داستان‌هایی از ابوهاشم نقل شده که علاوه بر بیان جایگاه والای او، نشان دهنده‌ی برخی از معجزات ائمه (ع) است که به عنوان نمونه به برخی از آنان اشاره می‌کنیم: ابوهاشم جعفری گوید: روزی خدمت امام عسکری (ع) بودم و از ایشان شنیدم که فرمودند: از گناهانی که آمرزیده نمی‌‌شود، قول آدمی است که می‌‌گوید: «کاش مؤاخذه نمی‌شدم، مگر به همین گناه». (یعنی کاش گناه من فقط همین بود).
ابوهاشم می‌‌گوید: پس از این سخن حضرت (ع)، با خودم گفتم این مطلبی، بسیار دقیق و شایسته است که انسان هر چیزی در این زمینه را در وجود خود جستجو کند. در همین حال بودم که ناگهان آن حضرت به من رو کرد و فرمود: راست گفتی، ای ابوهاشم! به آن چیزی که در دلت گذشت، عمل کن. پس به درستی که شرک در میان مردم، پنهان‌تر است از حرکت مورچه بر سنگ سیاه در شب تاریک و بر روی پلاس سیاه.
مرحوم صدوق با سند خود از ابوهاشم جعفری نقل می‌کند که گفت: مدتی بسیار تنگدست شدم. خدمت امام هادی (ع) رسیدم؛ اجازه داد و نشستم. فرمود: اباهاشم! شکر کدام یک از نعمت‌های خدای سبحان را می‌خواهی به جا آوری؟ سر به زیر افکندم و ندانستم چه بگویم. حضرت خود آغاز به سخن کرد و فرمود: ایمان را روزی‌ات کرد و با آن بدنت را بر آتش حرام ساخت و عافیت را روزی‌ات کرد تا بر طاعت، تو را یاری رساند و قناعت را روزی‌ات کرد تا آبرویت را حفظ کند. اباهاشم! به این سخنان آغاز کردم؛ زیرا گمان بردم می‌خواهی از کسی که این همه نعمت به تو داده است، شکوه کنی. دستور دادم که صد دینار به تو بدهند، آن را بگیر.[3] .
همچنین وی می‌گوید: روزی امام عسکری (ع) سوار بر مرکب شد و به سوی صحرا حرکت کرد و من نیز ایشان را همراهی می‌‌کردم. در بین راه که من پشت سر حضرت حرکت می‌کردم به یاد قرض خود افتادم که وقتش رسیده بود و اینکه چگونه باید آن را بپردازم.
در این افکار بودم که ناگهان حضرت رو به من کردند و فرمودند: خدا آن را ادا می‌‌کند. و در همان حال مقداری از روی مرکب خم شدند و با تازیانه‌ای که در دست داشتند، خطی روی زمین کشیدند و فرمودند: ای ابوهاشم! پیاده شو و آن را بردار و کتمان کن. هنگامی که پیاده شدم، دیدم که شمشی از طلا در آنجا قرار دارد و من آن را برداشتم و در کیف خود قرار دادم و دوباره همراه ایشان به حرکت پرداختیم. ابوهاشم می‌‌گوید: مدتی که از این ماجرا گذشت و ما در حال طی مسیر بودیم، باز هم به فکر فرو رفتم و به اندیشه‌ی مخارج فصل زمستان، مانند لباس و غیره افتادم. این‌بار هم، همین که این افکار در ذهنم خطور کرد، حضرت رو کردند به من و برای بار دوم از روی مرکب خم شدند و با تازیانه خطی روی زمین کشیدند و فرمودند: پیاده شو و بردار و کتمان کن. هنگامی که پیاده شدم، باز هم دیدم که شمش طلایی در آنجا وجود دارد و آن را نیز برداشتم. ابوهاشم در ادامه می‌‌گوید: پس از اینکه به مقصد رسیدم و از حضرت جدا شدم و به منزل رسیدم، مبلغ قرض خود را حساب کردم و دیدم که کاملاً با ارزش آن شمش طلای اولی برابر است. هنگامی که مخارج فصل زمستان را بدون افراط و تفریط حساب کردم، باز هم با کمال تعجب دیدم که با شمش طلای دیگر، بدون هیچ زیاد و کمی برابر است.
این شیعه و یار با وفای ائمه (ع) در سال261 هجری وفات یافت و در بغداد به خاک سپرده شد. از او علاوه بر روایاتی صحیح و بسیار در ابواب مختلف، اشعاری نیکو در حق اهل‌بیت (ع) نیز به جای مانده است.

پی نوشت ها:
[1] ر.ک: تنقیح المقال، ج1، ص412ـ413.
[2] شیخ طبرسی، إعلام الوری، ج2، ص136.
[3] امالی صدوق، ص497، ح682.

منبع: جرعه نوشان اقیانوس بی کران امام هادی؛ عسکری اسلامپور کریمی.