سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یار امام زمان (عج)

صفحه خانگی پارسی یار درباره

روز مباهله روز پیروزی اسلام بر دشمنان بر همه ی شما مبارک باشد.

متن و ترجمه آیه مباهله
 ?فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ?(سوره? آل‌عمران-آیه? 61)
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به مسیحیانی که در بین مسلمانان زندگی می کردند گفتندکه یا باید مسلمان شوید ویا باید جزیه دهید واگر هیچ کدام از این موارد را انجام نمی دهید با شما وارد جنگ می شویم.
مسیحیان به دور هم جمع شدند تا بلکه چاره ای بیندیشند بلأخره به این فکر افتادند که باپیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به گفتگو بنشینند ببینند که آیا او برحق است یا نه وپیامبر اکرم صلی الله علیه وآله با آنها به گفتگو نشت ولی آنها گفتند که حرفهای شما ما را قانع نکرد که در این لحظه  آیه مباهله نازل شد وبه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود که به آنها بگو پس هر که در این (باره) پس از دانشی که تو را (حاصل) آمده با تو محاجه کند بگو بیایید پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم سپس مباهله کنیم و لعنت‏خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
مباهله یعنی اینکه هردو طرف بیایند وهمدیگر را نفرین کنند وهرگروهی که دروغگو باشد وبر حق نباشد ازبین برود.که در میان مردم خودمان می گویند که حق فلانی او را گرفت» 
یکی از آنها گفت: که اگر دیدیم که او با لشکر آمد بدانید که او برحق نیست وبا اومباهله بکنیم ولی اگر دیدیم که او با عزیزترین کسانش آمد بدانید که او برحق است وبا او مباهله نکنیم.
در روز مباهله که مسیحیان که هیئتشان حدوداً 40 الی 70 نفر بودند با کمال تعجب دیدند که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله  با عزیزترین کسانش  که آنها امام امیر المؤمنین علی علیه السلام  دامادشان وحضرت فاطمه سلام الله علیها دخترشان ونوه هایش امام حسن وامام حسین علیهما السلام آمده است.
یکی ازآنها گفت: که با آنها  مباهله نکنیم مگر نه هیچ کدام از ما زنده نخواهیم ماند.
وبعد از اینکه مباهله نکردند گرهی ازآنها مسلمان وگروهی ازآنها جزیه به مسلمانان دادند وبه این صورت بود که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله  ومسلمانان مسیحیان را شکست دادند.
وما از این آیه برای اثبات امامت امام علی علیه اسلام استفاده می کنیم بدین صورت که:
که منظور از پسرانمان امامان حسن وحسین علیهما السلام است ومنظور از زنان حضرت فاطمه سلام الله علیها دختر پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وهمسر حضرت امیر المؤمنین علیه السلام است ومنظور از «اَنفُسَنَا» امام علی علیه السلام است که در این آیه به نفس وجان پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله  تعبیر شده است.